НОВИНИ


След цялото полицейско насилие, което видяхме - синдикатът на МВР говори за заплати и плаши с протести

8 2611 20.11.2023
След цялото полицейско насилие, което видяхме - синдикатът на МВР говори за заплати и плаши с протести
Валентин Попов

"Според нас МВР си свърши работата по време на протестите в София". Това коментира Валентин Попов, председател на Синдиката на служителите в МВР. Той уточни, че ако е имало превишаване на правата, това се установява по съответния ред. А след това заговори за увеличаване на заплатите в МВР.


"Не можем да толерираме превишаване на правомощия от страна на наши колеги. Това е недопустимо. За такива ситуации служителите на МВР носят отговорност", каза той.

 

Въпреки кадрите, на които виждаме как служители на МВР нахлуват в столично заведение и налагат съвсем случайни посетители или пък пречат на колегата журналист от "Дарик" Николай Ганчев да върши работата си, като го задържат на земята с десетки други хора - Попов не се посвени да заговори за полицейските заплати, докато в студиото се обсъждаше полицейското насилие. 

 

"Проблемът в МВР не е един, той е комплексен. МВР се нуждае от дълбока реформа. В проекта за държавен бюджет предвидените разходи за МВР са в размер на 19 млн. лева, което е нищо. Няма предвидено увеличаване на заплатите”, каза Валентин Попов.

 

Той добави, че в края на седмицата ще се проведе национална конференция, в която ще бъде обсъден въпросът и ще се вземат съответните решения. Попов дори си позволи да заяви, че е възможно да се стигне до протести в системата.

 

И отново, говорейки как ако има превишаване на правата от полицаи - трябва да има проверки, уверено заяви, че средствата няма да стигнат до никъде.

 

Той коментира и видеото, в което се твърди, че има полицейско насилие над гражданин по време на протестите в столицата. По думите му това трябва да се установи след разследване по случая. "Колегите, които са били на терен могат да бъдат идентифициране. С присъдите и оценките не трябва да се бърза", допълни той.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама