НОВИНИ


Шефът на Пентагона с изненадваща визита в Украйна

1 2524 20.11.2023
Шефът на Пентагона с изненадваща визита в Украйна
Посланикът на САЩ в Украйна Бриджит Бринк (вляво) и американският министър на отбраната Лойд Остин (вдясно) Сайт на БНР

Американският министър на отбраната Лойд Остин съобщи в свой пост, публикуван в социалната медия X, че е пристигнал на посещение в Украйна, за да се срещне с ръководството на страната, предаде Ройтерс.


"Днес съм тук, за да предам важно послание – Съединените щати ще продължат да стоят до Украйна в борбата й за свобода срещу агресията на Русия, както сега, така и в бъдеще", категоричен бе той.

 

Визитата на шефа на Пентагона в Киев не беше обявена официално.

 

Остин, придружен от командващия на Европейското командване на САЩ, беше показан на снимка до влак да се ръкува с посланика на САЩ в Киев. Снимаката беше публикувана от американското посолство.

 

Посланикът на САЩ в Киев Бриджит Бринк отбеляза, че посещението свидетелства за "непоколебимата подкрепа" на Вашингтон за Украйна в нейната борба за свобода.

 

Припомняме, че по-рано този месец заместник-секретарят за пресата на Министерството на отбраната на САЩ Сабрина Сингх оповести, че Пентагонът разполага само с един милиард долара, за да финансира попълването на военните запаси за оръжия, изпратени в Украйна.

 

Пътуването на Остин до Киев се случва на фона на нарастващото разделение относно помощта за Украйна в законодателния орган на САЩ преди президентските избори през ноември следващата година.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама