НОВИНИ


Борис Бонев: Не сме чули аргументи по същество защо моята личност е неподходяща за председател на СОС

5 3127 20.11.2023
Борис Бонев: Не сме чули аргументи по същество защо моята личност е неподходяща за председател на СОС

Борис Бонев от групата на ПП/ДБ-Спаси София призова партиите за разум. Това стана след като Столичният общински съвет не успя да избере председател за втора поредна седмица. Кандидатът на групата за председател на СОС заяви, че преговори за коалиция с ГЕРБ няма да се водят и посочи: "Нищо притеснително не се случва. За момента няма теми, които да пропаднат, ако СОС не работи. Следим внимателно всички срокове".


"Нищо не се е променило. Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим. Ще водим разговори за политики", заяви Бонев.

 

"Към момента не сме чули аргументи по същество защо моята личност е неподходяща за председател", посочи той. 

 

По думите му, няма повод за вкарване на напрежение в невъзможността да се избере председател. "Дори и на национално ниво, когато конфигурацията е доста по-ясна, това отнема време за разговори. Нищо притеснително не се случва. За момента няма теми, които да пропаднат, ако СОС не работи. Следим внимателно всички срокове", посочи той.

 

Бонев допълни, че е нормално най-голямата група да излъчи председател на СОС: "Няма партия, която ако беше в нашата позиция, щеше да сметне, че е нормално да подкрепя или издига кандидат на друга формация. Това е демократичният процес". 

 

Разговорите с партиите ще бъдат за политики, както и за председател на СОС, посочи Бонев. 

 

От проведените дотук разговори пък станала ясно следното:

 

"Има огромно препокриване на ниво политики. Някой би казал, че в една демократична и цивилизована държава това е необходимото условие, за да се постигне управляващо мнозинство. Явно обаче, че това не е достатъчно".

 

До следващото заседание на 30 ноември, ПП-ДБ-СС ще се опита да установи какви са "реалните искания" на партиите, така че работата на общинския съвет най-накрая да се отпуши.

 

"Призоваваме за разум. Полагаме всички усилия в един демократичен процес - с покани към останалите групи за разговори", каза Бонев.

 

"За разлика от блокажите, които се случват в Парламента, когато няма избран председател, тук имаме избран и встъпил в длъжност кмет и работещи 24 районни кмета. Работата за София не спира", обясни той. 

 

Втори опит за избор на председател на Столичния общински съвет завърши с провал днес.

 

След като в гореща тема, която скара общинските съветници, се превърна отсъствието на Васил Терзиев в зала и кметът се появи, съветниците пак не успяха да изберат председател.

 

Стигна се до балотаж между Борис Бонев от ПП-ДБ-СС и Диана Тонева от БСП, но никой от тях не събра необходимите 31 гласа.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама