НОВИНИ


В Германия закопчаха 18-годишен младеж, отправял заплахи за убийства по антисемитски подбуди

0 2483 20.11.2023
В Германия закопчаха 18-годишен младеж, отправял заплахи за убийства по антисемитски подбуди
БГНЕС

Германската полиция е арестувала 18-годишен младеж по подозрение, че е планирал актове на насилие, след като отправял заплахи за убийства в интернет и е публикувал дясноекстремистко и антисемитско съдържание, съобщи Ройтерс.


Полицията в западната провинция Хесен е претърсила апартамента на задържания в сряда и е иззела компютри, оръжия и муниции, посочиха разследващите органи.

 

Младежът множество пъти е публикувал в интернет заплахи да убива хора по политически причини. В хода на разследването, продължило няколко месеца, било констатирано, че за заподозрения са характерни "насилствени, антисемитски и дясноекстремистки нагласи".  

 

След нападението на Хамас срещу Израел от 7 октомври германските власти започнаха все по-стриктно да следят за всякакви индикации за антисемитско насилие.

 

От избухването на военния конфликт досега в Германия имаше редица протести в подкрепа на палестинците в Газа, като на някои от мероприятията се чуваха антисемитски възгласи. В Германия живеят едни от най-големите еврейски и палестински общности в Европа и кабинетът подчерта, че заради Холокоста германците имат особено голяма отговорност да пазят живота на евреите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама