НОВИНИ


Извънредно изявление на премиера Денков: Ако Стоянов не припознае насилието на протеста, подавам оставка

51 6112 20.11.2023
Извънредно изявление на премиера Денков: Ако Стоянов не припознае насилието на протеста, подавам оставка
Николай Денков

„След това, което се случи, трябваше някой да понесе отговорност, затова е поискана оставката на зам.-министъра на вътрешните работи“. Това заяви премиерът Денков с извънредно изявление за кървавите протести и поисканата оставка на вътрешния министър Калин Стоянов..


„Трябва да изчистим структурите на Националната полиция от усещането, че полицейското насилие е нещо приемливо. Трябва да има работа и с ръководителите, да има допълнителни обучения на служителите. Очевидно има системен проблем. Няма как той да се реши, ако министърът подценява този проблем. Искам категорично да чуя неговото мнение“, посочи премиерът.

 

„Ако Стоянов не припознае случилото се на протеста, като насилие, което заслужава тежка санкция, тогава ще си подам оставката“, категоричен бе той.

 

По думите му ще коментира чий министър е Стоянов, когато вече не е на сегашния си пост.

 

"Огромният брой полицаи, които бяха на пост на протеста на футболните фенове в четвъртък, охраняваха протеста по начин, който е за пример, но тези, които биеха без причина, нямат място в редиците на полицията", заяви Денков.

 

"Ако искаме насилието да изчезне, всички политици и държавни институции трябва да бъдем първите, които да даваме примери, че проявите на насилие са недопустими. Затова всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място там", обясни министър-председателят.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама