НОВИНИ


Росен Плевнелиев: Омразата между ГЕРБ и ПП всъщност е полезна, бори корупцията

16 2834 20.11.2023
Росен Плевнелиев: Омразата между ГЕРБ и ПП всъщност е полезна, бори корупцията
Росен Плевнелиев

Омразата между ГЕРБ и ПП всъщност е полезна. Ще ви дам пример. Всички искаме да борим корупцията. При положение, че двете партии се мразят, но са в едно управление, ако единия погледне настрани, другия моментално ще го потопи, което е добре. Така че те взаимно се контролират и коригират. Освен това всички се кълнат, че искат реформи заради Шенген и еврозоната. По същия начин, ако някой не работи за тези идеи, правителството пада. Това коментира пред бТВ Росен Плевнелиев.


Русофилските партии - Възраждане, БСП, ИТН, поискаха оставката направителството заради отбраната. Истината е, че ние за първи път имаме такава мащабна програма за модернизиране на отбраната ни и то с последните технологии. Така че браво на правителството. Продължавайте с бреговата охрана, която да е въоръжена до зъби, за да може хората да са спокойни, че има кой да ни защитава, коментира той.

 

Повярвайте ми, добре познавам и Делян Добрев, и Асен Василев и двама са много умни, въпросът е кой каква нагласа има. Така че аз лично много се радвам на битката между двамата, защото в крайна сметка това тежко противопоставяне е по-добро, отколкото безвремието, коментира той.

 

Ако вярваме в европейската интеграция на България, в реформата, която беше счупена, алтернатива на правителството няма. Много е тежко, защото те си нямат доверие и се мразят. Продължаваме промяната няма да стигат далеч, ако имат това популистко поведение, че са избрани от техни фенове. Това заяви още  Росен  президент на България в периода 2012-2017 г. в предаването.

 

Плевнелиев даде пример за стореното от кабинета с мащабната програма за модернизация на армията. В сферата на енергетиката също има позитивни резултати, каза той и уточни, че ако "Лукойл" бъде продаден, ще спре финансирането на войната срещу Украйна. Той прогнозира, че сделката може да се случи до половин година и каза, че това ще бъде най-доброто решение.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама