НОВИНИ


Пореден случай на насилие в училище: Кадри от Силистра обикалят нета. Прокуратурата разследва

0 2828 20.11.2023
Пореден случай на насилие в училище: Кадри от Силистра обикалят нета. Прокуратурата разследва

Пореден случай на насилие между деца шокира потребителите в социалните мрежи. Случаят е от училище в Силистра. Районната прокуратура в града е възложила проверка. Все още не е ясно кое точно е учебното заведение. Съобщава се обаче, че деца са тормозили свой съученик, а случаят и сниман с камери и разпространен в социалните мрежи. 


Шокиращите кадри идват непосредствено след друг фрапантен случай - този от Перник, където момиче беше снимано да бие шамари на свой съученик със специални образователни потребности (СОП). 

 

Прокуратурата в Силистра ще работи за изясняване на всички детайли и факти около случая. Организиран е Координационен механизъм от Агенция “Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“, с участието на прокурор от Районна прокуратура-Силистра, който също работи по темата. Проверката ще бъде извършена в петдневен срок под непосредственото ръководство на наблюдаващия прокурор.

 

Новината идва и само ден след като отбелязахме Световния ден за борба с насилието над деца. От МОН и УНИЦЕФ отчитат ръст на случаите на насилие в училище - само за 2022 г. случаите на физически и вербален тормоз над деца са над 3300. Според друго проучване - на УНИЦЕФ всяко второ дете у нас е преживяло някаква форма на насилие. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама