НОВИНИ


Лойд Остин: Ще продължим да помагаме на Украйна в неотложните й нужди на бойното поле

32 2762 20.11.2023
Лойд Остин:  Ще продължим да помагаме на Украйна в неотложните й нужди на бойното поле
Американският министър на отбраната Лойд Остин БГНЕС

Американският министър на отбраната Лойд Остин е уверил украинския държавен глава Володимир Зеленски в непоколебимата подкрепа на САЩ по отношение на неотложните нужди на Украйна на бойното поле по време на срещата си с него в Киев, предаде Укринформ.


"Имах честта да се срещна с президента Володимир Зеленски днес в Киев, за да засвидетелствам твърдата подкрепа на САЩ за Украйна. Ние, заедно с нашите съюзници и партньори, ще продължим да помагаме на Украйна в неотложните й нужди на бойното поле и по линия на дългосрочната й необходимост от отбранителни средства", отбеляза Остин. Укринформ припомня, че днес американският министър е бил посрещнат на железопътната гара в столицата Киев от посланичката на САЩ в Украйна Бриджит Бринк.

 

Според пресслужбата на Пентагона той ще има разговори на високо равнище с украински лидери. Разговорите ще се фокусират върху по-нататъшното укрепване на стратегическото партньорство между САЩ и Украйна, в рамките на което се цели нарастване на бойните способности на украинските въоръжени сили с идването на зимата, за да могат да защитят страната си от бъдещата руска заплаха.

 

Укринформ посочва, че по-късно тази седмица американският министър на отбраната ще председателства 17-ата среща на Контактната група по въпросите на отбраната на Украйна чрез видеоконферентна връзка от Пентагона. Предвижда се участието на представители на близо 50 страни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама