НОВИНИ


Тестват системата BG-ALERT в Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол

0 2527 21.11.2023
Тестват системата BG-ALERT в Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол
БГНЕС

Днес за областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол предстоят тестове на системата за разпространение на съобщения за предупреждение на населението за извънредни ситуации и бедствия - BG-ALERT.


Целта на тестовете е да се провери функционирането на системата, както и населението да придобие представа за начина, по който изглеждат тези съобщения в мобилните устройства.

 

Те са от 12 до 12.30 часа.

 

Припомняме, че тестовете стартираха на 7 ноември. Вече минаха датите за областите Габрово, Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен, Велико Търново, Разград, Русе, Силистра, Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Предстоят Благоевград, Кюстендил, Перник, София, Софийска област, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково. 

 

Очаква се на 29 ноември да се проведе национален тест в цялата страна. При всеки тест в продължение на половин час от 12,00 до 12,30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

 

Получаването на съобщението на мобилното устройство се предвижда да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран безшумен режим.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама