НОВИНИ


Иван Демерджиев: Калин Стоянов трябва да подаде оставка и да поеме политическата отговорност

2 2505 21.11.2023
Иван Демерджиев: Калин Стоянов трябва да подаде оставка и да поеме политическата отговорност
Бившият вътрешен министър Иван Демерджиев Стопкадър: NOVA NEWS

"Калин Стоянов трябва да подаде оставка и да поеме политическата отговорност не само за погрома в столицата, но и за това, което се случва в МВР през последните 5 месеца."


Това заяви в ефира на NOVA NEWS бившият вътрешен министър Иван Демерджиев.

 

„Час преди протеста в четвъртък вечер Калин Стоянов убеждаваше, че всичко е нормално, полицейските сили са подготвени и ще се справят. На следващата сутрин заяви, че нищо особено не се е случило. Чак когато му поискаха оставката, той заговори за погром и за това, че МВР е предотвратило изключителни последици от демонстрациите", посочи той.

 

„Истината е, че когато министърът по време на една такава ситуация е на кино и смята оттам да ръководи силите си, той не може да разбере политическата отговорност, която носи”, каза още Демерджиев. Според него когато партията-мандатоносител, която те е излъчила, поиска оставката ти, ако наистина разбираш политическата си отговорност, ти си длъжен да подадеш тази оставка.

 

Във връзка с полицейското насилие, бившият вътрешен министър коментира следното: „Полицаите действат така, както им се каже. Полицаите действат точно така, както им зададе министърът и тяхното ръководство", категоричен бе той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама