НОВИНИ


Борисов брани Стоянов, но… Спомен за 2020 г.

5 3066 21.11.2023
Борисов брани Стоянов, но… Спомен за 2020 г.

Калин Стоянов трябва да подаде оставка. Призивите за това идват от различни политически среди, анализатори, както и от бити от полицията протестиращи. От ГЕРБ и ДПС обаче не мислят така. Това не е изненада - все пак Стоянов е техен човек. Самият Бойко Борисов даже пресметна, че ако шефът на МВР си тръгне, оставка трябва да подаде и премиерът Николай Денков. Лесно му е на Борисов да говори така, но нека си спомним какво се случи през 2020 г. 


Така нареченият “Триъгълник на властта” вреше и кипеше под краката на хиляди граждани, които скандираха “Оставка” и поискаха Бойко Борисов да си тръгне от властта. На 10 юли 2020 г. обществото стана свидетел на батални сцени и потресаващо полицейско насилие под колоните на Министерския съвет. Кадрите показаха как служители на реда удрят с ритници, юмруци и палки протестиращи граждани. Разбира се, стигна се до призиви за оставката на тогавашния вътрешен министър Младен Маринов.

 

И тогава изглежда Борисов нямаше чак такъв проблем с това.


Под напора на общественото недоволство пет дни по-късно тогавашният премиер поиска оставките на трима свои министри - министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов. Решението си Борисов прехвърли върху регионалните структури на ГЕРБ, но на брифинг пред медиите заяви, че причината са съмнения за зависимостите на трима от тях с ДПС. 


Сега този проблем изглежда не съществува. Точно обратното - поведението на Борисов потвърждава съмненията, че Стоянов е тъкмо човек на ГЕРБ в кабинета и затова е тази истерия.


ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама