НОВИНИ


ПП-ДБ и “Спаси София” непреклонни - Борис Бонев остава кандидатът за шеф на СОС

7 2795 21.11.2023
ПП-ДБ и “Спаси София” непреклонни - Борис Бонев остава кандидатът за шеф на СОС

“Продължаваме Промяната” - “Демократична България” и “Спаси София” категорично държат на Борис Бонев като шеф на Столичния общински съвет. Той отново ще бъде издигнат като кандидат, въпреки блокажа на СОС и невъзможността съветниците да изберат председател на местния парламент. 


Това стана ясно от колегата му Андрей Зографски от ПП-ДБ-Спаси София.

 

Вчерашният втори опит за избор на председател на СОС също се увенча с неуспех. Без председател съветът на практика не може да работи, тъй като не могат да се сформират постоянните комисии. За избор на председател са необходими 31 гласа от общо 61. С 59 гласа "за" бе прието следващият опит за избор на председател да бъде на 30 ноември от 10:00 часа. 

 

“При този фрагментиран общински съвет не е изненада, че за втори път не успя да се избере председател. Само 2 седмици са минали след изборите, вероятно още емоцията в някои политически субекти не е отминала. Нашата заявка беше и все още я спазваме, че няма да управляваме с ГЕРБ - нито скрито, нито открито. Очакваме обаче да ни подкрепят за избор на председател. Борис Бонев е равно отдалечен от всички политически субекти, които са представени на национално ниво. Той получи почти 25 000 лични преференции, което ясно показва подкрепата на гражданите към него. Критиката към ГЕРБ от негова страна винаги е била обоснована. От друга страна не видяхме кой знае какви аргументи срещу нашия кандидат", каза Андрей Зографски.

 

Ако Борис Бонев бъде предложен отново, може би ще се превърне в проблем за Общинския съвет и ще трябва да реши дали да не направи крачка назад, коментира Вили Лилков, съветник от "Синя София", по БНР. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама