НОВИНИ


Рокада на върха на АПИ

0 2939 21.11.2023
Рокада на върха на АПИ

Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков е направил смяна в ръководството на Агенция "Пътна Инфраструктура", което сам обнови преди по-малко от 6 месеца.


Инж. Калоян Киров, назначен от министъра на 8 юни, е освободен, а вместо него в тричленния управителен съвет на АПИ влиза инж. Йордан Вълчев.

 

От пресцентъра на МРРБ представят новия началник в пътната агенция така:

 

Инж. Вълчев има над 22-годишен опит в проектиране на пътища, мостове и кръстовища в България и чужбина, както и 15-годишен опит в строителния надзор на големи обекти от пътната инфраструктура у нас и зад граница. Работил е по строителния надзор на участъци от скоростния път Мездра – Ботевград, магистралите „Струма", „Хемус", „Тракия", Западната дъга на Софийския околовръстен път, изграждането на столичния парк „Възраждане" и др. Има над 10 години опит в сферата на транспортното моделиране в градска среда и в безопасността на пътното движение. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност „Пътно строителство". Дипломант е в специалност „Безопасност на пътното движение".

 

"Рокадата на върха на АПИ се осъществява с цел засилване на експертното начало и оптимизация на работата", обясняват от министерството.

 

Министър Андрей Цеков благодари на инж. Киров за вложените енергия и усилия.

 

ФрогНюз

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама