НОВИНИ


Лена Бориславова: ПП-ДБ няма да допуснат ненаказано насилие над български граждани

8 2897 21.11.2023
Лена Бориславова: ПП-ДБ няма да допуснат ненаказано насилие над български граждани
Лена Бориславова БГНЕС

Лошото на експертите е, че често хем не си вършат работата професионално, хем бързо могат да развият лоялност към ГЕРБ (справка Хекимян). Това написа в профила си във Facebook Лена Бориславова.


Тя подължава: 

 

"ППДБ няма да допуснат ненаказано насилие над български граждани поради забавени реакции на някакви си експерти - бъдещи бивши министри".

 

Припомняме, че след протеста на футболни запалянковци срещу БФС в столицата от ПП-ДБ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Некоалиционните им партньори в лицето на ГЕРБ и ДПС защитиха Стоянов и вместо неговата оставка поискаха тази на министъра на спорта Димитър Илиев.

 

Стана ясно, че вътрешният министър бил на кино прожекция на български филм, свързан с телефонните измами по времето на протеста. Николай Денков определи това като "доста смущаващо".

 

Припомняме, че в извънредно изявление в понеделник, Денков съобщи, че ако Стоянов не припознае насилието на протеста, ще подаде оставка.

 

„Ако Стоянов не припознае случилото се на протеста, като насилие, което заслужава тежка санкция, тогава ще си подам оставката“, категоричен бе той.

 

На брифинг пред журналисти днес вътрешният министър Калин Стоянов съобщи: "Аз съм с премиера Денков за обстоен анализ на всеки отделен случай на насилие по време на протеста срещу БФС".

 

Според него полицаите са се справили с охраната на протеста, въпреки че са били “обиждани, провокирани, удряни с камъни”. 

 

По думите на Стоянов в Европа нямало такава практика - след подобни протести "да хвърчи оставката на вътрешен министър".

 

Междувременно от Столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха, че трима полицаи са отстранени от длъжност след образувани дисциплинарни производства след футболните протести срещу ръководството на БФС.

 

Срещу други двама тече проверка. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама