НОВИНИ


Потресаващо от 19-годишно момиче, бито от полицаи на протеста: „Ритаха ме в корема, за да нямам деца“

10 3520 21.11.2023
Потресаващо от 19-годишно момиче, бито от полицаи на протеста: „Ритаха ме в корема, за да нямам деца“
Разказ за насилието

Потресаващ разказ пред bTV на 19-годишно момиче, бито от полицаи на протеста срещу Българския футболен съюз миналия четвъртък. Тя обясни, че е станала жертва на брутална агресия от страна на четирима полицаи в градинката при църквата „Св. Седмочисленици“, докато се опитвала да си тръгне от протеста.„Просто ме събориха на земята, удряха ме. После ме накараха да стана, при което аз станах и пак ме удариха - с палки, с ритници“, сподели момичето.

 

„Обиждаха ме и ми говориха. Дори още докато ме бият, ми обясняваха защо ме бият - че ще ме ритат нарочно в корема, за да нямам деца. После ми обясняваха, че точно това е била тяхната цел - да нямам деца, да не мога да родя, а дори и да родя - да не ги видя живи“, добави тя.


„Те ме вдигнаха и ме оставиха на една пейка с други хора, които бяха пострадали по същия начин. После просто ни казаха да станем, вкараха ни в един бус и ни закараха в районното. Нямаше разпит, един от полицаите дойде при мен и каза, че той ме е бил“, каза още тя.


Не е ясно дали служителите на реда, нападнали 19-годишното момиче, са идентифицирани.


„Не мога да спя. Сънувам го като кошмар. Не искам да излизам, имам чувството, че винаги може просто да ме намери“, обясни тя.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама