НОВИНИ


Насилие на протестите срещу БФС няма. Сънуваме кадрите

5 5079 22.11.2023
Насилие на протестите срещу БФС няма. Сънуваме кадрите

Да се каже, че е имало полицейско насилие на протеста срещу Българския футболен съюз било пресилено. Имало превишаване на правомощия. Освен това кадрите, които вече циркулират в интернет и шокират обществото, били изрязани - не се виждало началото и края, за да се разбере каква точно е ситуацията.


Това стана ясно от думите на Валентин Попов, председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР в ефира на Българската национална телевизия. 

Попов вероятно не е слушал потресаващите разкази на пострадали, които са били бити от униформени без причина. Вчера разбрахме включително за 19-годишно момиче, което е било бито от полицаи в градинката при църквата „Св. Седмочисленици“, докато се опитвала да си тръгне от протеста.

 

Попов обаче страдал, че има такова отношение към полицията - нещо, с което би трябвало служителите на МВР да са свикнали, но с такова нещо “не се свиквало”, посочи още Попов.

 

Според него оставката на вътрешния министър Калин Стоянов нямало да реши нищо, защото не той ръководи операциите на полицията на място. 

 

“Има много ясно разписани функции и правомощията му не включват пряко ръководене на полицейски акции. Същото важи и за заместниците му. Уволнението на зам.-министъра за мен необяснимо”, допълни Попов.

 

По думите му вътрешният министър е политическа фигура - работи, за да провежда политиките на правителството в МВР.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама