НОВИНИ


Боби Михайлов е супер, на родния футбол проблемът били цветнокожите от третия свят

15 17104 22.11.2023
Боби Михайлов е супер, на родния футбол проблемът били цветнокожите от третия свят

След като по-рано от полицейските синдикати ни обясниха, че полицейско насилие на протестите срещу БФС не е имало, дойде време и някой да каже, че Борислав Михайлов е невероятен и няма отговорност за състоянието на българския футбол. В този смисъл - протестите на 16 ноември са били абсолютно безсмислени, защото в последните 18 години БФС се управлява качествено и за състоянието на спорта вина имат цветнокожи от третия свят.


Това се разбра от думите на журналиста Валери Найденов пред Българската национална телевизия. Водещата в студиото се опита да опонира, обяснявайки, че всъщност от Борислав Михайлов зависи много българския футбол, но това мина между другото.  


"Премиерът и той е човек, но когато иска оставката на шефа на БФС, трябва да е наясно, че това не му влиза в работата, защото това е обществена организация. Оказва се, че на собствените си министри не може да поиска оставката. БФС е нещо като синдикат на футболните клубове и по-конкретно - на собствениците. Откъде накъде премиерът ще им иска оставката и какво е виновен Боби Михайлов за състоянието на българския футбол. Все едно Съюзът на българските журналисти да е виновен за състоянието на българската журналистика. Нищо не зависи от него. Очевидно проблемът е в това, че в първенството не играят българи, а се води търговия с цветнокожи от третия свят", заяви Найденов.


"Полицейското насилие е хроничен проблем на българското общество и виждаме повторяемост на действията. Това е проблем, който може да се реши с дълбоки реформи в МВР - това е най-нереформираното министерство в продължение на т.нар. “Преход” - правят се заявки и се стига до никъде. Така 30 години. Проблемът е в авторитета на полицията. Свикнали са, че могат да бият и унижават хората. Много от тях нямат никакво отношение. Само преди 3 години, ако помните, на 10 юли при протестите се случи същото. Няма нито един полицай, който да е получил наказание. Петима бяха разследвани и двама бяха наказани с отказ за повишаване, другите - с мъмрене. Докато няма адекватни наказания, няма как другите да осъзнаят, че това, което правят, е нередно. Няма наказани полицаи за полицейско насилие", посочи на свой ред Йово Николов.


"Голямото заболяване на целия “Преход” е, че чрез тълпи се извършва кадруване в институциите. Винаги се искат оставки за какво ли не, излизат едни ултраси. Вместо да разберем кой и защо подпали София, нахвърляме се на полицията. За реформи слушам вече 40 години. Тълпите по принцип се използват за антидемокрация и война срещу нея. Демокрацията значи власт на народа, но и институции и ред", смята Валери Найденов.


И двамата журналисти се съгласиха, че през последните дни е станало ясно, че вътрешният министър Калин Стоянов не е назначение на ПП-ДБ.


"Фактът, че ГЕРБ и ДПС застанаха зад този министър показва, че те държат на него. Този кабинет не може да съществува без ГЕРБ. За министъра на електронното управление също има съмнения и очевидно е, че има някакви други зависимости", коментира Николов. 


Той допусна, че Стоянов може би не е единственият министър в кабинета, който не е на ПП-ДБ.


"Защо навремето Борисов не им искаше оставките, а те сами си ги даваха? Очевидно е, че това правителство е задкулисно разбирателство само по себе си. Явно има министри, на които не може да поиска оставката", допълни Валери Йорданов.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама