НОВИНИ


След масирана спецакция в Турция: Над 2000 арестувани

0 4048 22.11.2023
След масирана спецакция в Турция: Над 2000 арестувани
БГНЕС

Над 2000 души са били арестувани при мащабна полицейска операция в Турция през последните три дни. Това съобщи министърът на вътрешните работи на страната Али Йерликая в профила си в социалните мрежи, предаде БТА.


Турските сили по сигурността са осъществили операцията на територията на цялата страна с цел залавяне на издирвани от правосъдието лица.

 

Вътрешният министър отбеляза, че в рамките на действията са били задържани 2136 лица с досиета в полицията, издирвани от органите като замесени в различни криминални дейности.

 

"Няма да позволим на избягалите престъпници да се разхождат безнаказано по улиците. Няма да им позволим да нарушават спокойствието на нашите семейства", написа Йерликая в социалната мрежа "Екс".

 

В същото време той отправи благодарност към окръжните ръководители на жандармерията, полицията и бреговата охрана за участието им в операцията с кодово име „Обръч-6“.

 

Шестима от арестуваните са били издирвани от полицейските служители в продължение на над 10 години, един - между пет и десет години, а останалите - в последните пет години.

 

В специализираната акция, която е продължила три дни, са били извършвани проверки на самоличността по пътищата, проверки и обиски в жилища и работни места.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама