НОВИНИ


Роберта Мецола: Няма причина да не приемем България в Шенген

2 2408 22.11.2023
Роберта Мецола: Няма причина да не приемем България в Шенген
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола БГНЕС

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола коментира разговорите за влизането на България и Румъния в Шенген: „Ние сме на ваша страна. Няма причина да не приемем България, след като тя покри всички критерии”, отбеляза тя.


Това се случи на кратка пресконференция преди словото на българския министър-председател пред европейските депутати в Страсбург.

 

Изявлението й започна с призив към общи усилия за преустановяване на конфликта в Газа. След това приветства акад. Денков. „За мен е ясно, че присъединяването към Еврозоната е най-доброто решение за страната, хората и бизнесите. Затова беше и толкова нужно да бъде постигнато съгласието в ротационния кабинет на България. Това е знак за стабилност”, категорична бе Мецола.

 

"Първо искам да благодаря за поканата да представя позициите на България в дебатите и да затвърдя отдадеността на страната да бъде напълно приета в европейските структури. Благодаря Ви и за подкрепата относно влизането ни в Шенген. Имаме нужда от тази помощ, ще продължим да работим усилено, защото е важно за израстването на България като модерна държава – с високотехнологична икономика, добре развити институции и всички други важни структури в една държава, които я правят стабилна", каза от своя страна премиерът.

 

Припомняме, че акад. Денков ще участва в директен дебат с европейските депутати. Това е 12-а подобна среща с европейски лидер. По традиция след официалните изявления депутатите имат думата за въпроси без ограничения.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама