ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 15 ноември

0 4091 14.11.2007
Предстоящо на 15 ноември

Откриват Национален фармацевтичен форум; редовно заседава Министерски съвет; провеждат се Десети икономически форум на високо ниво на ЦЕИ и Първа национална среща по качество и стандарти в здравеопазването; обсъждат правата на гражданите, доброто управление и местната власт.


Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова е на работно посещение в Китай. За днес е предвидена работна среща в Департамента по труда и социалното осигуряване във Фуджоу.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще участва в Националния фармацевтичен форум, който ще се проведе от 9.00 часа. в зала „Средец” на хотел „Шератон”. Във форума ще вземат участие представители на Министерството на здравеопазването, фармацевтичната индустрия, съсловните организации на фармацевтите и на лекарите и други. Форумът се организира със съдействието на фармацевтичните компании “Актавис” и “Софарма”. 

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова е на работно посещение в Турция, където е специален гост на конференцията “България в Европейския съюз – проблеми и перспективи”.

От 10 часа ще се проведе редовното заседание на Министерски съвет.

Вселенският патриарх Вартоломей ще се срещне с деца на загинали служители на МВР, с председателя на Народното събрание Георги Пирински, президента на Република България Георги Първанов и др. официални лица. Вечерта Вартоломей І ще отпътува за Истанбул.

Церемонията по официалното откриване на Фонд „България”, създаден от Американската агенция за международно развитие (USAID) и German Marshall Fund на САЩ, ще се състои днес в София. На откриването ще присъстват посланикът на САЩ Джон Байърли и министърът на правосъдието на Република България Миглена Тачева. Гостите ще бъдат запознати с основните цели на Фонд „България”, стратегическия му фокус и възможностите за кандидатстване за финансиране. Ще бъде обявена и темата на първия конкурс.
Церемонията ще се състои в зала Сердика на хотел Шератон от 11:00 до 13:00 часа.

Пресконференция на тема „Мерки за ограничаване разпространението на заразни болести и опазване на страната от внос на карантинни болести” ще се проведе в от 11.00 ч. в заседателната зала на Министерството на здравеопазването.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и секторен ФАР и ИСПА ръководител Димчо Михалевски ще подпише договори за строителен надзор по три компонента от ИСПА от от 14.00 часа в зала “Пресцентър" на МРРБ.

Десети икономически форум на високо ниво на ЦЕИ ще се проведе в София на 20 - 21 ноември в НДК, съобщиха организаторите. По този повод днес ще се състои пресконференция от 11 часа в Пресклуб БТА

Институтът за екология на мисленето ще даде пресконференция от 10 часа в обновения пресклуб СОФИЯ ПРЕС на ул. Славянска 29, ет. 7.

Пресконференция по повод старта на кампанията по Четвъртия национален конкурс за иновативно предприятие на годината ще се състои от 10.00 часа в сградата на Фондация „Приложни изследвания и комуникации” на ул. Александър Жендов 5, София.

Оркестър „Симфониета „София” ще отбележи 35 години творческа дейност с концерт в зала „България”. Публиката ще се наслади на изпълнение на „Кармина Бурана” под диригентството на Свилен Симеонов. Солисти ще бъдат Милена Георгиева – сопран, Франция, Марк Фаулър – тенор, Австралия и Михаил Пулиев – баритон. В концерта ще участва и Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов” с диригент Люба Пешева. Началото на концерта е от 19.00 часа.

Започва Първата национална среща по качество и стандарти в здравеопазването. Тя е под патронажа на Министерството на здравеопазването и ще се проведе в новотел „Пловдив”.

Първата официална среща на областния управител на област Пловдив инж. Тодор Петков с кмета на Пловдив Славчо Атанасов след встъпването му в длъжност, ще е в 12 ч. в сградата на общината на пл. „Ст. Стамболов” 1.

От 10:00 до 13:00 часа в Конферентен център на Областната администрация-Видин, ще се проведе конференция на тема „Правата на гражданите, доброто управление и местната власт”, организирана от институцията на омбудсмана на Република България. От 13:15 часа омбудсманът на Република България ще даде пресконференция, която ще се състои в заседателната зала на Областната администрация във Видин.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама