НОВИНИ


Очакват се повишения на речните нива на места в страната. Готови ли са МОСВ и по места?

0 2459 22.11.2023
Очакват се повишения на речните нива на места в страната. Готови ли са МОСВ и по места?
БГНЕС

В резултат на валежи днес и през следващите три дни се очакват повишения на речните нива в някои от водните басейни. За това информира на сайта си Министерството на околната среда и водите (МОСВ).


Данните демонстрират, че по-сериозно покачване на водата днес е възможно в Дунавския басейн - в долните течения на основните реки западно от р. Вит. В следобедните и вечерните часове на 24-ти и 25 ноември, в резултат на валежи от дъжд и сняг, ще има повишения на речните нива в целия басейн, отбелязват от МОСВ. По-значителни повишения са възможни във вечерните часове на 24 ноември и през нощта срещу 25 ноември във водосборите западно от р. Искър.

 

Очакват се повишения на речните нива и в Черноморския басейн. Такива се прогнозират във водосборите на реките южно от Варна. „По-значителни повишения са възможни във водосборите на реките Средецка, Факийска, Ропотамо, Дяволска и Велека“, пишат от МОСВ. След понижаване утре и в петък, в събота се очакват нови повишения на речните нива, по-значителни - в следобедните и вечерните часове, във водосборите на южночерноморските реки.

 

Покачване на водите ще има и в Източнобеломорския басейн през следващите дни - прогнозите са за речните нива в долните части от водосбора на р. Тунджа и на р. Арда. В резултат на валежи от дъжд и сняг в събота ще има повишения на речните нива в целия водосбор, допълват от МОСВ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама