НОВИНИ


Столична община опроверга МВР и СДВР: Не е вярно, че не сме уведомили в срок за протеста

6 2935 22.11.2023
Столична община опроверга МВР и СДВР: Не е вярно, че не сме уведомили в срок за протеста
БГНЕС

Уведомление за провеждане на протест към Столичната община постъпва на 14.11.2023 г. в края на деня. Още на следващата сутрин Общината уведомява всички ресорни органи за сигурност. Това заявиха от Столична община в своя позиция.


Няма постъпили възражения или становища по реда на чл. 12 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, което е единствения законен начин да бъде издадена заповед за прекратяване на протест, добавят от общината.

 

Припомняме, че МВР прехвърли топката за случилото се на протеста срещу "Български футболен съюз" към Столична община. Кметът на София е съгласувал протеста без становище от СДВР, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

 

Днес на извънредно заседание на комисията по вътрешна ред и сигурност беше изслушано ръководството на МВР заради насилито на протеста срещу БФС. По време на изслушването Калин Стоянов заяви пред депутатите, че ведомството му категорично се разграничава от насилието, както от страна на гражданите, така и от полицаите. 

 

СДВР твърди, че заедно с БФС са уведомили Столична община, че на 16 ноември ще се проведе протест, но че МВР не са получили допълнителни питания или искане за становище, което е затруднило организацията по охраната. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама