НОВИНИ


Зеленски: Тежко време, тежка отбрана по посока Лиман, Бахмут, Донецк и Авдеевка. Настъпателни действия на юг

0 2814 23.11.2023
Зеленски: Тежко време, тежка отбрана по посока Лиман, Бахмут, Донецк и Авдеевка. Настъпателни действия на юг
БГНЕС

Украинските войски са изправени пред "тежки" отбранителни операции в някои части на източния фронт на фона на настъпването на лютите зимни студове, но силите в южната част на страната все още извършват настъпателни действия, заяви президентът Володимир Зеленски.


"Тежко време, тежка отбрана на фронтовете по посока Лиман, Бахмут, Донецк и Авдеевка. Настъпателни действия на юг", написа Зеленски в "Телеграм".

 

Тази есен руските войски започнаха офанзивни действия в различни части на фронтовата линия в източната част на Украйна, в опит да напреднат към опустошения град Авдеевка и в североизточната част на страната между градовете Лиман и Купянск.

 

Снегът и минусовите температури, които достигнаха вчера до -5 градуса по Целзий, могат допълнително да усложнят операциите на бойното поле, където сраженията преминават към нов етап на позиционна война, включваща статични и изтощителни битки, отбелязва Ройтерс.

 

Междувременно, от руското министерство на отбраната съобщиха, че група руски журналисти са били атакувани от украинските въоръжени сили в Запорожка област. Южната Запорожка област е една от четирите, които Русия обяви за анексирани след началото на инвазията си с десетки хиляди войници през февруари миналата година.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама