НОВИНИ


Антоанета Цонева: Оставам силно критична относно поведението на вътрешния министър

11 2456 23.11.2023
Антоанета Цонева: Оставам силно критична относно поведението на вътрешния министър
личен архив

"Има трима привлечени към дисциплинарна отговорност, а за двама има предварителна проверка. Това, което видях с просто око е, че в тези случаи на прекомерна употреба и полицейско насилие бяха въвлечени повече от петима души. МВР има да свърши още работа“.


Това каза депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева в „Тази сутрин“ относно случаите на насилие на протестите срещу БФС. 

 

„Оставам силно критична относно поведението на вътрешния министър и не мога да се съглася с опитите отговорността да бъде насочвана в различна посока от неговата отговорност“, допълни Цонева.

 

ПП-ДБ настояват за анкетна комисия, която да разгледа всички събития около протеста срещу БФС.

 

„Трябва да се установи кои са пострадалите. Към мен също се обърнаха хора, които са пострадали – 55-годишен мъж с множество шевове на главата от полицейска палка. Лично говорих с него и той каза, че иска да говори пред комисия и да бъде изслушан. Неговото достойнство беше засегнато от начина, по който са се отнесли с него. Длъжни сме да осигурим възможност пострадалите да бъдат изслушани“, каза Антоанета Цонева.

 

Тя отново напомни, че докато вътрешният министър е бил на филмова премиера, докато кметът на София е бил на терен при протестиращите.

 

„Не се притесняваме от никаква проверка върху дейността на нито един министър. Всеки министър в това правителство е наш, но това не значи, че не сме критични към начина, по който те извършват своята дейност. Критиките ни към министъра на вътрешните работи и противоречията, които имаме по отношение на оценка на неговата работа с ГЕРБ и ДПС остават”, посочи Цонева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама