НОВИНИ


Мартин Димитров: Омразата към евреите не просто чука на вратата, а вече е тук. И всички ние сме длъжни бързо да я изпъдим

8 2696 23.11.2023
Мартин Димитров: Омразата към евреите не просто чука на вратата, а вече е тук. И всички ние сме длъжни бързо да я изпъдим

"Само за месец и половина болшинството от света забрави, че Израел е нападнатата страна", пише рекламистът и общественик Мартин Димитров.


Мартин Димитров, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Попадали ли сте на текстове или на постове на евреи, които да оспорват правото на палестинците да съществуват? Лично аз не съм.


Попадали ли сте на кадри с радостни евреи, които тържествуват и празнуват факта, че и от другата страна има жертви? Лично аз не съм.


Попадали ли сте на весели евреи, които горят палестинското знаме? Лично аз не съм.


Но си спомням, че преди няколко години двама войници от IDF (Израелски отбранителни сили, Israel Defense Forces, бел. ред.) бяха запалили палестински флаг и заради това бяха вкарани в затвора и наказани.


Струва ми се, че само за месец и половина болшинството от света забрави, че Израел е нападнатата страна.


Човешката памет е самоубийствено кратка и това позволява антисемитската вълна̀ да се надига с такава тревожна мощ.


P.S. Днес ми показаха една снимка от крайбрежната на Санта Моника. На нея имаше крайно притеснителен антисемитски надпис. Мислех да я публикувам, но няма да го направя. Това, което всички трябва да направим, е да си дадем ясна сметка, че омразата към евреите не просто чука на вратата, а вече е в стаята. И всички ние сме длъжни бързо да я изпъдим.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама