НОВИНИ


Николай Велчев пита кмета Терзиев за дълговете на "Топлофикация - София" в началото на отоплителния сезон

1 2601 23.11.2023
Николай Велчев пита кмета Терзиев за дълговете на

Общинският съветник от групата на Местна коалиция "БСП за България" Николай Велчев внесе питане до кмета Васил Терзиев за дълговете на "Топлофикация - София" в началото на отоплителния сезон. "Столичани имат право да знаят каква е готовността на общинското дружество да гарантира качествена услуга на социално поносима цена", заяви социалистът.


В питането си той отбелязва, че състоянието на "Топлофикация - София" ЕАД и неговото подобряване винаги е било следено с особено внимание от общинските съветници от БСП, тъй като това дружество е стратегическо за българската енергийна система. "Топлофикация - София" ЕАД е най-голямото общинско предприятие в столицата, освен това е и най-голямото топлофикационно дружество в страната. То обслужва около 70% от всичките потребители на централизираното топлоснабдяване", поясни Николай Велчев.

 

Неговият въпрос към кмета Васил Терзиев е дали планира среща с ръководството на "Топлофикация - София" ЕАД и кога би могло да се състои тя.

 

"То трябва да ни каже какви са задълженията на дружеството и колко са несъбраните вземания към края на 2023 г., каза още Велчев.

 

Целта на тази среща е да се запознаем с текущото и дълговото състояние на дружеството, както и с техническото и кадрово състояние на започналия вече нов отоплителен сезон.

 

Централизираното топлоснабдяване е най-ефективният начин за снабдяване с отопление и топла вода в урбанизирани територии. Неговият значителен потенциал за спестяване на първична енергия, екологичните му предимства, високият комфорт и безопасност на предоставяните услуги допринасят за подобряване качеството на жилищната среда в София"


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама