НОВИНИ


Мария Габриел: Oставката на вътрешния министър Калин Стоянов не стои на дневен ред

11 2873 23.11.2023
Мария Габриел: Oставката на вътрешния министър Калин Стоянов не стои на дневен ред
Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел БГНЕС

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел обяви пред БНТ, че въпросът за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов не стои на дневен ред. Увери, че няма напрежение между представителите на "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ в кабинета заради исканата оставка на Стоянов.


Оставката на Стоянов беше поискана от "Продължаваме промяната - Демократична България" миналия петък, ден след упражненото полицейско насилие по време на протеста на хиляди хора срещу управлението на Българския футболен съюз. По-рано днес министър-председателят акад. Николай Денков бе категоричен, че МВР начело със Стоянов отново е тръгнало в грешна посока след вчерашните обяснения на вътрешния министър и негови подопечни за станалото на протеста.

 

Според нея Стоянов щял да направи всичко необходимо полицаите, упражнили незаконно насилие, да си понесат отговорността.

 

"Има изясняване на ситуацията, носене на отговорност на евентуално надминали правомощията си, както и огромна благодарност към полицаите и служителите на МВР, които съвестно си вършат работата. Стана ясно, че министър Стоянов е воден в своите действия от това да има независимост на МВР по отношение на неговите решения, отстоява принципите за нулева толерантност към насилието", каза още Габриел.

 

Запитана министър на ГЕРБ ли е Калин Стоянов тя повтори тезата си, че всеки един министър в правителство е одобрен от премиера акад. Николай Денков и от нея. "Не е важно кой чие назначение е, а какви са резултатите от работата", уточни Мария Габриел.

 

Тя отказа да коментира настояването на министър-председателя акад. Николай Денков МВР да провери отправяли ли са полицаи заплахи към министър от кабинета, като само посочи, че за това си има служби и трябва да бъде получена информация.

 

По думите й Калин Стоянов имал отлични резултати във връзка с членството на България в Шенген.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама