НОВИНИ


Михал Камбарев, ПП-ДБ: Не опозицията, а самите партии в сглобката дестабилизират правителството

4 3149 24.11.2023
Михал Камбарев, ПП-ДБ: Не опозицията, а самите партии в сглобката дестабилизират правителството
Михаил Камбарев

От комисията очаквам не само да разследва превишаването на правата на част от служителите на МВР, но и да се запълни една дупка в нормативната уредба, защото първо беше виновна Столична община, после МВР, след това пък БФС. Трябват законодателни реформи, за да се знае кой носи отговорността при такива ситуации. Това заяви в ефира на bTV депутатът от ПП-ДБ Михал Камбарев във връзка със създаването на временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства около протестите срещу БФС.


 

По отношение на т.нар. „сглобка“ в управлението народният представител сподели, че не толкова опозицията, колкото самите партии в сглобката дестабилизират правителството.


НС създаде комисия за полицейското насилие и прие промени в Закона за ДДС

„Това напрежение обаче е здравословно до известна степен, защото по този начин има самоконтрол, т.е. едната страна следи действията на другата“, обясни Камбарев.

 

На въпрос защо ПП-ДБ не направи официална коалиция с ГЕРБ, депутатът отговорич, че коалиция се прави с партии, които имат едни и същи възгледи, една и съща идеология.

 

Нас ни обединява единствено евроатлантическата ориентация на България. Дори да отидем на нови избори, ще произведем същия резултат. Ние сме във властта, за да направим промените, които искаме да направим. Тази България се реформира, може би не толкова бързо, колкото на мен ми се иска, но посоката, по която се върви, вече е неизбежна, подчерта той.

 

В заключение Михал Камбарев призна, че на много от симпатизантите на „Продължаваме промяната“ не им харесва сглбоката с ГЕРБ, но настоя, че това е единствената възможност в момента страната ни да върви към Европа.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама