НОВИНИ


След обгазяването в София: Няма повод за притеснение

2 2657 25.11.2023
След обгазяването в София: Няма повод за притеснение

Обгазяването в няколко столични квартала вчера притесни гражданите. Две момчета бяха приети в Пирогов.


На бул. "Илиянци" 6 все още се усеща лека миризмата, но не е толкова задушлива.


"Стойностите са изключително ниски. Хората трябва да са спокойни. Поради дъжда стойностите са намалели“, каза в ефира на bTV Иван Андрианов, операторът на мобилната станция, която Столична община изпрати на място на обгазяването.

 

"Мобилната станция измерва основните замърсители. За момента стойностите са изключително ниски в сравнение с вчерашния ден“, уточни той.


"Това е апаратура, която прави по милион измервания в минута. Със сигурност измерва точно и няма повод за притеснения“, каза операторът на мобилната станция.

 

Информацията за обгазяването се появи първо в социалните мрежи. Говореше се за остра миризма, която се усеща в района на кварталите Военна рампа, Толстой, Разсадника, Света Троица, Женски пазар, Илиянци и Банишора. Това доведе първоначално до паника, слухове за изтичане на газ.

 

Проверка на екипи на полицията и пожарната установиха, че източникът на острата миризма е пункт за вторични суровини в близост до гара Север.

 

Двама младежи са потърсили помощ в "Пирогов".

 

Край гара Север са се разлели варели с вещество, което се ползва за ароматизатор на пропан-бутан. От МВР бяха категорични, че няма опасност от взрив, както няма опасност и за населението.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама