НОВИНИ


Терзиев: Столичани, излезте с лопатите и греблата, но и внимавайте за бурния вятър

10 3187 26.11.2023
Терзиев: Столичани, излезте с лопатите и греблата, но и внимавайте за бурния вятър

Призовавам всички граждани да бъдат внимателни при излизане навън заради силния вятър, а собствениците на жилищни имоти и търговски обекти да почистват съвестно тротоарите пред тях. Правим всичко необходимо, за да осигуряваме проходимостта в града и цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега. Към този час градският транспорт в София се движи при зимни условия. При възникване на извънредни ситуации се осигурява алтернативен транспорт. 


Това написа в профила си във Facebook кметът на София Васил Терзиев. 


Над 800 сигнала за паднали дървета са постъпили през изминалата нощ, съобщиха от Столичната община. На места е имало прекъсвания на електрозахранването. Екипи на енергийно разпределителните дружества работят за отстраняване на проблемите. Дейностите по почистване продължават. Снежната покривка в София към момента е между 25 и 35 см. 


"Близо 15 часа интензивен снеговалеж в София. Благодаря на хората от всички служби на Столичната община, които през цялата нощ и до този момент не спират работа и продължават да почистват снега, да отстраняват паднали дървета и да реагират на стотици сигнали. Към този час аварийните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които създават затруднения при придвижването, а сигналите за тях са над 1000. Тази сутрин разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на проблема с падналите дървета", съобщи Терзиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама