НОВИНИ


Красен Кралев наследява Боби Михайлов?

11 4624 27.11.2023
Красен Кралев наследява Боби Михайлов?

Възможно ли е на мястото на Борислав Михайлов начело на Българския футболен съюз да застане бившия спортен министър на ГЕРБ Красен Кралев? Въпросът повдига за пореден път адвокатът по спортно право Георги Градев. Според него има опит да се наложи някой, който Михайлов си е харесал. 


Спекулациите около Красен Кралев се завъртяха още преди няколко дни в медиите. Сценарият очерта именно Градев, който припомни, че през 2018 г., когато Кралев заемаше поста на спортен министър, е заявил пред делегатите подкрепата си спрямо Михайлов в битката за шефския пост в БФС. През 2020 г. обаче поиска оставката му и обяви, че “преустановява всякакви отношения” с БФС, след като тогавашния премиер Бойко Борисов поиска оставката на Михайлов заради позорната загуба на българския национален отбор срещу Англия. 

 

Непоследствено след инцидента пък Кралев застана срещу Михайлов и заяви, че “никой вече не може да го спаси”.

 

На днешното заседание на Изпълкома на БФС се очаква Борислав Михайлов да хвърли оставка, след протестите срещу футболния съюз и скандалите около мача между България и Унгария. По време на протестите се стигна до насилие между полиция и протестиращи. Дневният ред на изпълкома обаче не е обявен и е много възможно въпросът да не бъде обсъден. Самият Михайлов отказа да се оттегли от поста непосредствено след скандала. 

 

Вече се коментира дали това заседание ще бъде легитимно или не. Според спортния журналист от БНР Владислав Стоянов, то най-вероятно ще бъде легитимно, независимо кой от двата състава на Изпълкома ще присъства - единият е избраният на последния конгрес, но неговият състав се оспорва в съда, припомни журналистът от БНР. Оповестеният от Търговския регистър състав обаче не е поканен. 

 

“Моята вътрешна информация е, че той не желае да се вижда с Петър Величков, който е от екипа на Димитър Бербатов. От друга страна в закона има една опция - че ако всички членове на Изпълкома се подпишат под протокол от заседанието, то е легитимно. Така че допускам, че е възможно те да вземат в по-ограничен състав това решение и след това неприсъствалите биха могли да подпишат този протокол. Нямаме мандатност в устава в момента", заяви пред БНР Георги Градев.

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама