НОВИНИ


110 села в Габровска област остават без ток

1 2553 27.11.2023
110 села в Габровска област остават без ток
БГНЕС

В Габровска област без ток остават 110 села, както и крайни градски квартали. Работата по разчистването на снега и нападалите дървета продължава, но е затруднена от планинския релеф и дълбоката снежна покривка, съобщи БНР.


Основните пътни артерии са почистени от снега, но второстепенните улици в градовете и пътищата към част от селата в Габровска област остават непроходими.

 

Най-проблематично е справянето със ситуацията във високите части, където са се образували двуметрови преспи. Затворен остава пътят към планинската местност Узана над Габрово. Заради усложнената метеорологична обстановка на територията на Севлиево също има блокирани пътища. Курсовете по междуселищните автобусни линии се изпълняват, макар и с известни закъснения.

 

Остава бедственото положение в Трявна. Тежка е ситуацията в част от планинските села. Осигурени са медикаменти и продукти от първа необходимост към жители на някои от тези малки населени места.

 

Специалистите уверяват, че днес авариите по електропреносната мрежа ще бъдат отстранени, за да бъдат захранени домакинствата, някои от които почти две денонощия са без ток.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама