НОВИНИ


Близо 325 000 души получиха помощи за отопление през настоящия отоплителен сезон

2 2629 27.11.2023
Близо 325 000 души получиха помощи за отопление през настоящия отоплителен сезон
БГНЕС

За отоплителен сезон 2023/2024 година помощи за отопление получиха близо 325 000 души. За тази целева подкрепа се кандидатства в периода от 1 юли до 31 октомври всяка година. Тя е предназначена за петте месеца на зимния период – от ноември до март, като тази година средствата възлизат общо на 546,95 лв, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.


Право на целева помощ за отопление имаха лицата и семейства, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на заявлението е по-нисък или равен на индивидуално определена граница за достъп съобразно възрастта, семейното положение, наличието или липсата на съжителство, възрастта на децата и тяхната учебна заетост и други важни обстоятелства, характеризиращи степента на уязвимост (бременни жени, родители, отглеждащи сами децата си).

 

За да получат помощ за отопление, безработните лица в трудоспособна възраст задължително трябваше да са се регистрирали в бюро по труда най-малко три месеца преди месеца на подаване на заявлението и да не са отказвали предлаганата им работа или включване в обучения.

 

Най-много целеви помощи за отопление тази година бяха отпуснати в областите Пловдив, Благоевград, Пазарджик, Враца и Плевен.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама