НОВИНИ


Трайчо Трайков: ПСА ще бъде демонтиран. Надявам се това да се случи в най-скоро време

18 2702 27.11.2023
Трайчо Трайков: ПСА ще бъде демонтиран. Надявам се това да се случи в най-скоро време
Кметът на район Средец и бивш енергиен министър Трайчо Трайков Стопкадър: bTV

"Паметникът на Съветската армия ще бъде демонтиран. Работи се в тази насока и се надявам това да се случи в най-скоро време".


Това заяви в ефира на bTV кметът на район Средец и бивш енергиен министър Трайчо Трайков.

 

По думите му в София подготовката за справяне със зимната обстановка е започнала още преди да завали сняг.

 

"Със сигурност мога да кажа, че такова въвличане на всички от Столична община в справяне с тежката ситуация не бях виждал досега. Относно множеството сигнали за паднали клони и дървета това се дължи на мокрия и тежък сняг", обясни Трайков.

 

"Дори и аз не бях уведомен за поредното копане по улица "Шишман". То се наложи, защото трябваше да се поставят други плочки за пешеходни пътеки. Получи се комична ситуация, защото тези пешеходни пътеки не се ползват от хората, нито шофьорите са наясно, че има такива пътеки. Аз веднага направих предложение пред тези пешеходни пътеки да се положат "легнали полицаи", за да е ясно, че те са там. Надявам се тази моя молба да не чака година и половина, както се е случвало с други подобни молби. Силно се надявам, че новият кмет ще направи така, че цялата енергия, за да се свърши някаква работа да отнема много по-малко време. със сигурност децентрализацията в Столична община ще помогне много", подчерта бившият енергиен министър.

 

"Децентрализацията много би помогнала. Ние днес направихме инвентаризация. Ако изпълнителите нямат съответната информация, тогава как ще ги контролират? Със служителите на СО ние имаме наистина много синхронна работа. Хората се отзовават, работят. Трябва да се мине към децентрализация. Когато сме се ангажирали с някой проблем, той се решава по-бързо", увери районният кмет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама