СВЯТ


Московски учител написа на черната дъска „Слава на Украйна. Смърт на руските идиоти!" Полицията го прибра

18 6369 28.11.2023
Московски учител написа на черната дъска „Слава на Украйна. Смърт на руските идиоти!
Московско училище

По време на урок учителят по информатика от московското училище № 1619 Сергей Аверянов нарисува свастика на черната дъска и написа: „Слава на Украйна. Смърт на руските идиоти! Учениците, разказаха на други учители за случилото се по време на урока (и вероятно са направили снимка на дъската, която е публикувана от канала Telegram).


 

Според Mash правоприлагащите органи проверяват учителя за „дискредитиране“ на руската армия. На 28 ноември полицията е пристигнала в училището, разположено в московския квартал Строгино , и Аверянов е бил „отведен за разговор“.


Директорът на учебното заведение Евгений Скуднов съобщава, че инцидентът в клас е станал на 27 ноември. Училищната управа незабавно отстранява учителя от уроци и съобщава за инцидента на органите на реда. В момента тече одит, въз основа на резултатите от който ще бъдат взети съответните кадрови решения“.


Скуднов допълни още, че вече е проведена профилактична беседа с учениците от 9-ти клас, в чийто час е „станал инцидентът“. В близко бъдеще, каза той, са планирани общоучилищни събития и разговори с ученици „за опасността от екстремизма и неговите прояви“.

 

Превод ФрогНюз

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама