НОВИНИ


Омбудсманът Диана Ковачева: Хората, които останаха без ток, имат право на обезщетения

1 2704 28.11.2023
Омбудсманът Диана Ковачева: Хората, които останаха без ток, имат право на обезщетения
Диана Ковачева

Хората, които останаха без ток и вода по време на обилния снеговалеж през почивните дни, имат право на обезщетения. Това каза пред bTV Новините омбудсманът Диана Ковачева.


 

Ковачева посочи, че са получени десетки сигнала от цялата страна – особено от Северозападна България, където ситуацията е била изключително тревожна. И допълни, че е имало населени места, които са били оставени без ток и вода по 40-50 часа.


„Сезирала съм министъра на вътрешните работи, който трябва да направи проверка защо телефон 112 не е отговарял на позвъняванията на хората през целия ден“, каза още омбудсманът. Диана Ковачева допълни, че е сезирала също така министъра на енергетиката и КЕВР, за да проверят дали електроразпределителните дружества са изпълнили своите задължения за поддръжката на мрежата.


„Не за първи път в България вали сняг, а всички видяха по какъв начин са изпочупени клоните на дърветата. Това означава, че дърветата трябва да бъдат системно поддържани и кастрени, за да не се стига до там, че да изпокъсат електропреносната мрежа. Задължение е на КЕВР да провели дали електроразпределителните дружества са изпълнили задълженията си“, каза Ковачева.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама