НОВИНИ


Блинкън: Не чух сред колегите ми от НАТО умора или нежелание да продължи подкрепата за Украйна

22 2707 29.11.2023
Блинкън: Не чух сред колегите ми от НАТО умора или нежелание да продължи подкрепата за Украйна
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън БГНЕС

Американският държавен секретар Антъни Блинкън очаква следващите седмици Конгресът да одобри предложения бюджет за страната догодина, в който е включена и помощта за Украйна, съобщи БНР.


След финала на заседанието на министрите на външните работи на страните от НАТО Антъни Блинкън отбеляза, че военното подпомагане на Украйна е не само в неин интерес, но и на съюзниците, в т.ч. и на САЩ.

 

"Не чух сред колегите ми умора или нежелание да продължи подкрепата за Украйна, докато възвърне изцяло окупираните от Русия територии, както и за да изгради силна държава след това", посочи Блинкън в отговор на въпрос дали има разнопосочни мнения в тази насока.

 

"Смятам, че всеки един от съюзниците ни признава, че става въпрос не само да вършиш това, което е правилно, а и на личен интерес, в т.ч. и на Съединените щати", каза още той.

 

По думите му ако позволим на страни като Русия да прекрояват безнаказано границите на други държави и да им определят и диктуват бъдещето, то тогава всеки и навсякъде може да се превърне в агресор.

 

"Колкото до Съединените щати това, което продължавам да чувам и виждам, е силна подкрепа и в двете камари на Конгреса за Украйна. Трябва да придвижим искането за бюджета на президента и сме решени да го направим", категоричен бе държавният секретар.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама