НОВИНИ


Убиецът на Митко от Цалапица се подвизавал в Дания като чистач на стъкла

0 2552 29.11.2023
Убиецът на Митко от Цалапица се подвизавал в Дания като чистач на стъкла

Рангел Бизюрев, заподозреният за жестокото убийство на Димитър Малинов от Цалапица, бе задържан от властите в Дания, където се е укривал след престъплението. Бизюрев избяга от страната с помощта на близнаците Борислав и Валентин Динкови, които направиха пълни самопризнания. 


Бизюрев е задържан в малък провинциален град в Дания, където започнал работа във фирма за почистване на стъкла, заяви Стефан Джолев, началник - сектор в Главна дирекция “Национална полиция". арестът е бил планиран още в понеделник от българската и датската полиция.

 

Бизюрев не е правил опити да промени физическата си самоличност. Преди да отиде в Дания, той е пребивавал и в Германия. Тепърва ще се установява как е преминавал държавните граници. Разследващите предполагат, че Бизюрев вероятно е разполагал и с други документи за самоличност. В миналото той е живял в чужбина и е имал мрежа от контакти.

 

“Най-общо казано - този човек положи много усилия да се укрие и тези усилия водиха до това, че трябваше да го следваме в не една държава. Този човек със сигурност не се е укривал сам, не е спал на улицата, нито е ровил в кофите за боклук. Чувал се е с близките си", посочи Стефан Джолев.

 

Окръжният прокурор на Пловдив изрази надежда, че съдебните власти в Дания в най-кратък срок ще се произнесат по искането на българските органи на реда и ще предадат Рангел Бизюрев на България.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама