НОВИНИ


Хамас започна да освобождава шеста група заложници

1 2627 29.11.2023
Хамас започна да освобождава шеста група заложници

Хамас започна освобождаването на шести кръг от заложници. Пуснати на свобода вече са двама души като се очаква още 10 да се приберат по домовете си, съобщиха от "Асошиейтед прес". В замяна Израел ще освободи 30 палестинци от затвора. 


Руско-израелски гражданки са били освободени преди часове от палестинската групировка. Армията на Тел Авив посочи, че те вече се намират на територията на Израел. 

 

Освободените са 73-годишната Ирина и 50-годишната й дъщеря Елена, които са били отвлечени от кибуца си при нападението на 7 октомври. С тях са отвлечени и сина на Елена, както и неговата приятелка. Смята се, че те все още се намират в плен. Съпругът на Елена е бил убит при нападението на Хамас на 7 октомври, предават от BBC.

 

Днес е последният ден от постигнатото с посредничеството на Катар примирие между Израел и Хамас, което осигури първоначална 4-дневна пауза на огъня и предаването на десетки взети от Хамас заложници в замяна на стотици палестинци, държани в израелски затвори. Временното примирие беше удължено еднократно с още два дни. Преговорите продължават за възможно удължаване на примирието, заявиха двама палестински служители пред агенция "Ройтерс". Все още не е постигнато споразумение. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама