ПОЛИТИКА


Кирил Петков за скандала с Пеевски: Просто казах, че никога няма да гласувам за някой, на когото не вярвам

8 4431 30.11.2023
Кирил Петков за скандала с Пеевски: Просто казах, че никога няма да гласувам за някой, на когото не вярвам
личен архив

Има доклад в секретно деловодство на ДАНС, който говори срещу кандидата за подуправител на НЗОК- проф. Момчил Мавров. Има съмнение за лобизъм за частни болници. От тази гледна точка ние от ПП-ДБ се обявяваме твърдо против неговата кандидатура. Това заяви Кирил Петков в кулоарите на парламента. 


Българските граждани са недофинансирани, трябва да доплащат лекарства. Всички българи страдат от това, че има хора в тази система, които източват. Тези средства не отиват при българските граждани. Ние само при съмнението, че има такъв лобизъм. Този доклад, предоставен и в НС не бихме допуснали риска за здравето и финансирането на българските граждани, посочи съпредседатеялт на ПП. 

 

На въпрос относно напрежението в пленарна зала между него и Пеевски, Петков отговори: Аз просто казах, че никога няма да гласувам за някой, на когото не вярвам. За който има съмнения за лобизъм. Когато става дума за здравето и живота на хората, за болниците, аз компромис няма да направя. Аз никога не съм бил човек, който разказва частни разгвоори. 

 

Нашата парламентарна група преди две седмици взе решение, че не може да подкрепи този кандидат, заяви Христо Иванов. "ГЕРБ и ДПС с помощта на възраждане тази точка влезе в зала. Сега очакваме "Възраждане" да не участва в гласуването и да направи възможен този избор. Беше поставено условие да не се прокарват решения с подкрепата на "Възраждане". Те в момента ще направят точно това за човек, за когото имаме съмнение и който не отговаря на стремежа, който ние имаме", каза още Иванов. 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама