НОВИНИ


Борисов сърдит заради сагата с подуправителя на НЗОК, не можело да се разчита на мъжката дума на ПП-ДБ

4 2574 30.11.2023
Борисов сърдит заради сагата с подуправителя на НЗОК, не можело да се разчита на мъжката дума на ПП-ДБ

ПП-ДБ не удържали на “мъжката си дума”. Единственият кандидат за поста проф. Момчил Мавров бе избран със 103 гласа "за" и 83 "против" след бурни скандали в пленарна зала и дори бой. Против обаче се оказаха депутатите от “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”.


"Те извадиха един лаптоп, прочетоха името на сегашния управител и ние го подкрепихме. Подуправителят трябваше да бъде излъчен от нас. Партията на промяната еднолично води НЗОК и Министерство на здравеопазването, а от нас се изисква да носим солидарно отговорност, затова и предложихме кандидат", каза лидерът на ГЕРБ. 

 

Борисов заяви, че не разбира защо Мавров не е бил подкрепен от ПП-ДБ, след като  той ще бъде заместник на техния кадър Станимир Михайлов, шефът на НЗОК. 

 

Лидерът на ГЕРБ отрече да е имало координация между неговата партия, “Възраждане” и “Има такъв народ” при избора на подуправител. Причината за коментара на Борисов е скандалът, предизвикан от изказването на Настимир Ананиев, който заяви, че точката в дневния ред е била прокарана именно от тези партии. 

 

“След всичките дитирамби, почти всички депутати от Възраждане и ИТН не гласуваха, и по този начин осигуриха избора на компрометирания Момчил Мавров за заместник-председател на здравната каса”, написа пък във Facebook Владислав Панев.

 

По повод острата размяна на реплики между Делян Пеевски и премиера Николай Денков Борисов каза, че Денков се е приравнил с Пеевски.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама