НОВИНИ


В "Честно казано с Люба Кулезич" на 30 ноември ще видите...

0 2373 30.11.2023
В
БГНЕС

Тази седмица в “Честно казано с Люба Кулезич” ще видите…


ДПС по скалата между етническото и корпоративното. И малко преди избора на новия си председател, който ще предизвести посоката - следва разговор за днешния електорат на ДПС, който има малко общо с някогашния автентичен вот за тази партия. И за съдбата на шумно предъвкания български етнически модел. Дебют в студиото на "Честно казано" прави писателят и журналист Ибрахим Карахасан-Чънар.

 

Планът "Възраждане" изглежда реализиран. Но за паметливите това не е прост сбор от путинофили, а поименник на кремълската Пета колона в България. Как изглеждат днешните проекции на тази руска разработка, зачената в годините на Перестройката и отгледана в скута на Държавна сигурност. Къде са те сред политици, служби, медии - говорят журналистът Стойко Стоянов и Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата.

 

Енергетиката като инструмент за политически злоупотреби и геополитическа дезориентация. Защо България продължава липсата на последователна енергийна политика, а вместо това секторът се ръководи хаотично и дори пресметливо в интерес на малко, но мощни играчи. В студиото влиза енергийният експерт Димитър Иванов.

 

Запълване на празнини от срамни спомени. И фотографии, увековечили голямата екскурзия на българските турци от 80-те. Гостуват фотографът Веселин Боришев, автор на документалната поредица, озаглавена "О, спомняте ли си", както и Иван Григоров - фотографът, запечатал единствените по рода си образи от българската страна на границата. Говорим за предстоящото издаване на книгата "О, спомняте ли си Лейля".

 

В “Честно казано с Люба Кулезич”, в четвъртък от 20.00 часа по телевизия Евроком.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама