НОВИНИ


Министър Вътев за протеста на животновъдите: Това не е лицето на българското земеделие

3 2459 30.11.2023
Министър Вътев за протеста на животновъдите: Това не е лицето на българското земеделие
Земеделският министър Кирил Вътев БГНЕС

Министърът на земеделието Кирил Вътев определи исканията на протестиращите днес земеделци като неоснователни и заяви, че те на практика протестират срещу българското и европейското законодателство.


Според Вътев министерството е изпълнило всички ангажименти към земеделците и дори е договорило допълнителна помощ за тях.

 

"Това не е лицето на българското земеделие и животновъдство. Тези, които са на пазара и успяват, не са тук. Освен това, ако разгледате по-близо кадрите, ще видите лица на хора, които нямат нищо общо със земеделието. Аз ще продължа да спазвам законодателството", категоричен бе земеделският министър.

 

По думите му абсолютно всичко по закон и по регламент е изпълнено.

 

"И този протест протестира срещу българското и европейското законодателство. Исканията не са основателни и всъщност ние сме изпълнили доста над техните искания с тази допълнителна помощ за енергийните разходи, която сме внесли за нотификация", каза още Вътев пред журналисти.

 

Той информира освен това, че всичко, което по закон се полага, е изплатено. "Има една помощ за дребни преживни животни, за която сме качили график и тя ще се изплати от утре до понеделник", каза още той.

 

"Извоювали сме 30 000 евро над допустимия праг от 250 000 евро, който е заради войната в Украйна и това е еднократна помощ за целия период", допълни министърът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама