НОВИНИ


Иван Таков: В ПП-ДБ-СС страдат от раздвоение на личността

1 2431 30.11.2023
Иван Таков: В ПП-ДБ-СС страдат от раздвоение на личността

В групата на ПП-ДБ-СС страдат от раздвоение на личността. Така лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Иван Таков коментира твърдението на Бойко Димитров от най-многобройната политическа група в Общинския съвет, че от ПП-ДБ-СС не можели да подкрепят кандидат на БСП за председател на СОС, защото имали сериозни идеологически различия, но пък социалистите можело да подкрепят тяхното предложение.


"Това нормално поведение ли е, попита риторично Иван Таков. - Аматьорщината в Столична община ще доведе до пагубни последствия за града и за хората. Това не може да продължава".


И след третото заседание на СОС днес председател не беше избран. Според Иван Таков общинските съветници от ГЕРБ чакат покана, за да управляват заедно с ПП-ДБ-СС. "От много време говоря, че "Сглобката" от национално ниво се подготвя и за Столична община. А ефектът от нея ще е същият - пагубен за града, какъвто е и за страната, каза той. - Нека обаче по-бързо да го направят. Ние тогава ще бъдем ярка конструктивна опозиция, каквато сме били на всяко дясно управление".


Иван Таков нарече "абсолютно безотговорно" поведението на двете най-големи политически групи в СОС. "Едните за пореден път не издигнаха свой кандидат за председател на СОС и въобще не участват в гласуването, а другите днес решиха да си оттеглят техния и пуснаха невалидни бюлетини", заяви той.


Иван Таков категорично отхвърли всякакви твърдения за договорки "на тъмно" за председателския пост и ги нарече "спекулации". "Ние настоявахме да бъдат проведени разговори между политическите групи в СОС по политики и приоритети. Проведохме такъв с представителите на ПП-ДБ-СС, видяхме къде са ни различията и толкова, каза той. - Всички различни твърдения по тази тема са зловредни. От ГЕРБ ги използват за оправдание. Всички чуваме този плач на колегите от ГЕРБ, които очевидно чакат покана за участие в управлението. Искат да седнат на софрата, където бяха през последните 18 години".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама