НОВИНИ


Борис Бонев: Хаосът с почистването е плод на саботаж

10 2783 30.11.2023
Борис Бонев: Хаосът с почистването е плод на саботаж
Борис Бонев Стопкадър: bTV

"През последните три седмици нашата група направи всички усилия, за да намерим подкрепа в Столичния общински съвет (СОС) и той да заработи. Всеки път имаше претенции за формата на срещите. Абсолютен хаос, защото другите нямаха представа какво искат да постигнат. Единствени искахме да намерим допирните точки, за да може СОС да заработи. Затова решението днес беше да не издигаме кандидат за председател. Дадохме им възможност те да си изберат. Видя се, че когато аз не участвам също не може да се избере председател. Очевидно аз не съм пречката."


Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

 

„Моят призив е всички партии да загърбят политическите си сметки и да дадат шанс на СОС да заработи“, отбеляза той.

 

„Отговорността е на всички 61 общински съветници да си изберат председател. Ако не го направят, явно искат да не се вадят кирливите ризи на предишното управление и да започнем да решаваме проблемите на града“, каза още Бонев.

 

Лидерът на „Спаси Софи" подчерта, че за него принципната позиция е да разбере дали имат допирни точки по политиките за София.

 

„Оказа се, че темите, по които се разминаваме, са много малки. Нямаше аргументи срещу моята личност. Аз бих попитах кога се е зародило това недоверие към мен, когато показахме всички недъзи на предишното управление ли? Ние дадохме такава заявка с разкриването на злоупотребите с осветлението на София, ремонтите и т.т. Ние призоваваме, дайте ни този шанс, за да се опитаме да извадим София от дупката, в която се намира“, допълни общинският съветник.

 

Бонев оповести, че са получили много притеснителен сигнал за активен саботаж в почистването на София. „19 фирми имат договор за поддържане на зелената система на София и всяка една от тях работи по различни правила. Това е само част от причината за хаоса на София. Информацията е много. 17 млн. лева вече са дадени на тези фирми. Единствената наложена глоба е била само една за 15 000 лева. Видяхте, че вече е наложена глоба от 150 000 лева“, обясни Бонев и показа разпределението на фирмите в града.

 

„В завода за отпадъци ситуацията е страшна. Не знам как той функционира. Има тежки технически проблеми на завода. Тежки проблеми има и с план-сметката на София, касаеща необосновани разходи. Това е наследството на ГЕРБ“, посочи още той.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама