НОВИНИ


Ваня Григорова атакува победата на Терзиев в София в съда

7 3606 01.12.2023
Ваня Григорова атакува победата на Терзиев в София в съда
скрийншот

След като преди седмица магистратите отхвърлиха искането на Ваня Григорова за спиране на клетвата на Васил Терзиев като градоначалник, в петък казусът ще се разгледа в открито съдебно заседание.


Григорова атакува победата на Терзиев, като твърди че има сериозни разминавания между действително подадените гласове и отчетените в протоколите на секционните избирателни комисии.

 

Разликата между двамата беше под 5000 гласа.

 

В четвъртък в Столичната община, където отново не беше избран председател на СОС, Григорова отново атакува опонентите си:

 

"Имаме монопол на национално и местно равнище и неистов стремеж да се оглави общинския съвет. При този фрагментиран СОС и ниската избирателна активност ролите трябва да бъдат разпределени, ние да получим председателското място".

 

По думите ѝ "Продължаваме промяната - Демократична България" подкрепят искането им да се върнат комуналните услуги в общински ръце, но не сега.

 

"Когато ние казваме, че това трябва да се случи възможно най-скоро, отсреща ни отвръщат, че тепърва трябва да изграждаме капацитет", посочи още тя. По думите ѝ дружествата на градския транспорт не трябва да бъдат обединени в едно, тъй като това ще породи безкрайно много проблеми. "По тази логиката трябва да обединим градския транспорт със сметопочистването и него с ВиК, всяко дружество си има специфики и различна процедура, по която се ремонтира подвижният състав", коментира Григорова.


Тя твърди още, че според изборното законодателство не съществува хипотезата, "обявена от опонентите ѝ", че ако до 3 месеца не бъде избран председател, се преминава към нови избори за общински съветници.


По думите ѝ пред СОС не стои хипотезата най-възрастният общински съветник, ръководещи първото заседание, Грети Стефанова, да заеме председателския пост за постоянно.


"Опасявам се че госпожа Стефанова няма възможност да ръководи. Това е човек, който е бил общински съветник и не знае, че кметът трябва да бъде на заседанието на Столичния общински съвет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама