НОВИНИ


Петко Георгиев: Денков упражнява лидерство в тежка ситуация, ГЕРБ не са в конфортна позиция

30 4897 02.12.2023
Петко Георгиев: Денков упражнява лидерство в тежка ситуация, ГЕРБ не са в конфортна позиция
скрийншот

Денков не е изпълнител на поръчки, виждам едно лидерство в тежка ситуация. И трябва да си дадем сметка, че на фона на Гълъб Донев, напричер, този кабинет е дрийм тийм. Това правителство е по-добро от предишните – в това няма никакво съмнение. Това коментира в студиото на БНТ журналистът Петко Георгиев.


Според него ГЕРБ не са в конфортна позиция, защото трудно може да обясни как би могъл да тръгне на коалиционно поведение с политик като Пеевски.


Георгиев смята, че не се случва регламент в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ, защото тогава игрите се случват много по-лесно. Но образът на млади деца, които батковци ще трябва да учат е несъстоятел, още повече че никой няма полза от такива управленци.

Журналистът акцентира и върху Бюджета, към който има съвсем различен подход, какъвто не сме виждали досега.

 

Префокусирането върху доходите – това досега не сме го виждали. Дали ще е успешен този подход – ще видим, но той формулира по един съвременен начин проблема. Другото добро впечатление, което му прави, е един модерен подход във философията на инвестиране в човешкия потенциал, лансиран от социалния министър. Сега е нужно да има механизъм и воля той да бъде доведен до реализация. България не се отказва от спазването на общоприети правила, но по начин, който ще ни позволи да влезем в еврозоната в най-близко време, смята той.

 

Петко Георгиев посочи, че според него местните избори са превърнали „Продължаваме промяната“ в истински реален конкурент. И те затова са големият дразнител, защото започват да се превръщат в реален политически играч, за разлика от „Демократична България“.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама