НОВИНИ


"Криза в парламента", така Борисов определи ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК

6 3472 02.12.2023
личен архив

Криза в парламента - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК, които вчера подадоха оставка след отправен призив от Бойко Борисов и съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов. 


Вчера партиите, които подкрепят правителството, съобщиха, че започват разговори за изработване на регламент, по който да бъдат избирани ръководителите на регулаторните органи.

 

"Излязохме заедно пред медиите и съобщихме, че взимаме двете оставки. Връщаме крачка назад, за работим конструктивно и за следващите избори и регулатори. Процесът, който направихме успешен, беше обаче между Асен Василев, Христо Иванов и мен", каза Бойко Борисов по време на конференция на младежкото ГЕРБ в Сливен.

 

Пред медиите в петък, Борисов благодари на Асен Василев и Христо Иванов за срещата, която са направили.

 

"За избора на Здравната каса, на управителя, за случилото се вчера с неподкрепата за подуправителя: нашата логика на разсъждение ви я казах – когато и здравен министър, управител, финансов министър, това не е проблем, но всички решихме да направим крачка назад, да помолим да подадат оставка, и заедно с целия пакет регламент – как ще се избират оттук-нататък регулаторите, да спрем да се обвиняваме. Те ме обвиняват вчера за „Възраждане“, аз ги обвинявам за „Лукойл“. Те ме обвиняват за едно, те мен за друго. Нека като подпишем, да е ясно мнозинството - ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС, за конституционно мнозинство, за регулатори ,за служби, но всичко това да бъде описано в регламент."

 

"Няма да поискаме оставката на Асен Василев, той току-що ми обясни, че последния месец имаме с над милиард лева повече събрани средства от ДДС, дефицитът е 0,6%, сега отива на среща с германското ръководство, за да търси подкрепа за еврозоната. Когато водим нормален, без крясъци, без истерии от първия ред, без нищо, свързано с политиката, държани, можем да намерим консенсус", каза още Борисов в петък.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама