НОВИНИ


Румен Спецов за търговете на коли на пияни и дрогирани шофьори: Надявам се мярката да има възпиращ ефект

19 8488 03.12.2023
Румен Спецов за търговете на коли на пияни и дрогирани шофьори: Надявам се мярката да има възпиращ ефект
Румен Спецов Стопкадър: Нова телевизия

През седмицата Националната агенция за приходите продаде на търг първите автомобили, конфискувани от пияни или дрогирани шофьори. За разлика от другите приходи - за тези изпълнителният директор на агенцията Румен Спецов се надява не да растат, а да намаляват.


Какво показват резултатите от знакови ревизии, ще може ли НАП да се справи с приходите догодина, ако депутатите отхвърлят данъчните мерки като „донос-бонус”, както и останалите насочени за изсветляване най-вече на ресторантьорския бранш? Отговорите на тези въпроси даде Румен Спецов в ефира на Нова телевизия.

 

"Надявам се да има ефект от търговете на коли, отнети от пияни или дрогирани шофьори. Защото това, което се случва по пътищата е недопустимо", отбеляза той. И добави: "Вътрешното ми желание не е за търга. Въпросът е в рестриктивните мерки, които се предприемат срещу тези шофьори".

 

Спецов посочи още, че се надява, след като се продават първите автомобили, останалите шофьори "да проявяват повече внимание". "Ако не ще продължим. Това ни е вменено като задължение по закон", категоричен е изпълнителният директор на НАП.

 

По думите му НАП е събрал 600 000 лева за година от сигнали, без да раздава награди.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама