НОВИНИ


Денков за изграждането на магистралата „Русе – Велико Търново“: Това ще бъде един от основните ни приоритети

11 3907 03.12.2023
Денков за изграждането на магистралата „Русе – Велико Търново“: Това ще бъде един от основните ни приоритети
Министър-председателят акад. Николай Денков БГНЕС

Това ще бъде един от основните ни приоритети оттук нататък, заяви министър-председателят акад. Николай Денков по време на днешната церемония по първа копка, дала началото на изграждането на автомагистралата „Русе – Велико Търново“.


„През последните седем-осем години няколко пъти съм идвал в Русе, винаги във връзка с русенския университет и академичното развитие на града. Това, което правеше впечатление и продължава да прави, е амбицията на Русе, както в миналото е бил един от водещите градове в България, отново да бъде такъв. Не сме забравили и за ролята на Русе за първите стъпки към демокрацията в края на 80-те години. За да може това да се случи, трябва да нямаме усещането, че Русе е някъде накрая на България“, отбеляза премиерът, цитиран от БТА.

 

„Преди месец и половина направихме среща с премиерите на Гърция и Румъния в Евксиноград, за да обсъждаме как да развием коридорите от юг към север. Сложихме едни карти, погледнахме ги и Русе беше в центъра на тези карти. Русе е центъра на магистралите, които искаме да развием от пристанищата на Егейско море нагоре към Румъния, към Молдова, към Украйна“, категоричен бе акад. Денков.

 

Той подчерта, че изграждането на този обект ще е от полза на всички, а не само за русенци.

 

На церемонията по първа копка на обекта, провела се в близост до пътя Бяла – Ценово, присъстваха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, членът на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Десислава Паунова, областните управители на Русе и Велико Търново - Данаил Ковачев и Ивайло Здравков, народни представители, кметове от региона, представители на строителя и надзора.

 

Премиерът изрази очакване Бюджет 2024 да бъде приет навреме и да е балансиран.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама